fbpx

Oktober 2020

Družba Eligma d.o.o., ki je v Sloveniji registrirana z matično številko 8106452000 in poslovnim naslovom Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU (»Eligma«) kot upravljavec vaših osebnih podatkov na svoji spletni strani uporablja piškotke.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik in navadno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka in njegovo vrednost (naključno generirano edinstveno številko).

Sam piškotek ne vsebuje in ne zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev, npr. da si zapomni vaše uporabniško ime in geslo za prihodnjo registracijo. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani. Interakcija med vami in spletnjo stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni vaše osebne preference in izkušnje. S tem se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa postane bolj učinkovito.

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa se za določeno obdobje shranijo na vašo napravo, tudi ko našo spletno stran že zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletne strani, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani. S shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske spletne strani, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna oz. se spletni prikaz vsebine prilagodi vaši napravi. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest, npr. s Facebooka, Twitterja, Googla in drugih.

Poleg naštetih uporabljamo tudi piškotke, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk. Na podlagi tega lahko urejamo vsebino spletnih strani in jo prilagajamo vašim potrebam.

Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno v statistične namene ter v namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj obiskovalcev (a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete), za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani

Seznam vseh piškotkov je prikazan v spodnji tabeli:

Ime piškotkaUporabaVrsta (lastni/drugi piškotki)Življenjska dobaDomena
cookieconsent_statusPiškotek, ki zabeleži zaprtje obvestila o piškotkih,.Lastni piškotek1 letogorenjc.si
_gaZabeleži vaš lasten ID, ki se ga uporablja za ustvarjanje statistike o tem, kako uporabljate spletno mesto.Lastni piškotek2 letigorenjc.si
_gat_gtag_UA_113594960_6Se uporablja za omejevanje pogostosti zadetkov.Lastni piškotek10 minutgorenjc.si
_gidZabeleži vaš lasten ID, ki se ga uporablja za ustvarjanje statistike o tem, kako uporabljate spletno mesto.Lastni piškotekČas obiska spletnega mesta (seja)gorenjc.si
_cfduid

Piškotek __cfduid’ cookie je nastavljen s strani ponudnika CloudFlare za spremljanje odzivnosti strani. Ta piškotek ni enak nobenemu uporabniškemu imenu v katerikoli spletni aplikaciji ter ne shranjuje nobenih osebnih podatkov.

Lastni piškotek5 letgorenjc.si
selectedLanguageZapomni si, katero jezikovno različico določenega spletnega mesta je izbral uporabnik.Lastni piškotek1 letogorenjc.si

Če imate glede piškotkov kakršno koli vprašanje ali pripombo, smo vam na voljo na e-poštnem naslovu [email protected].

Eligma d.o.o.