fbpx

Gorenjci in drugi fejst Slovenci radi pomagamo drugim. To dokazuje tudi zelo uspešen zaključek prve skupne dobrodelne akcije Gorenjca in Anine zvezdice, pri kateri se nam je pridružilo tudi podjetje Žito. Naš cilj je bil, da čim več družinam v stiski podarimo božične potice in tako tudi njim pričaramo praznično vzdušje.

Kako je vse skup laufal? Uporabniki Gorenjca ste v aplikaciji pridno slikali račune in z vsakim izmed njih prispevali dobrodelne zvezdice za akcijo. V treh tednih (od 1. do 21. decembra) ste jih prispevali več kot milijon. Rezultat: božične potice za kar 250 družin. BRAVO!

Danes, 23. decembra 2020, smo skupaj s predstavniki podjetja Žito potice slovesno izročili Anini zvezdici. Njena ustanoviteljica Ana Lukner Roljić vam je ob tem namenila posebno sporočilo:

“Dragi uporabniki Gorenjca, iskrena hvala za našo prvo skupno akcijo, ki ste jo res fantastično izpeljali. Po vaši zaslugi bomo za praznike podarili kar 250 potic družinam in posameznikom v stiski; vem, da bodo izjemno hvaležni. Bodite ponosni nase in še enkrat hvala podjetju Žito ter vsem vam!“

Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi v Žitu, je izpostavila:

»Navdušeni smo nad množičnim odzivom pri skupnem projektu Dobrodelne Žitove potičke, saj smo lahko s pomočjo posameznikov, ki so svoje račune slikali z aplikacijo Gorenjc in skupaj zbrali več kot milijon zvezdic, v Žitu podarili kar 250 odličnih potic iz naših pekarn. Te so šle v roke družin v stiski. Z njimi smo jim želeli z majhno sladko pozornostjo polepšati letošnji praznični čas. V Žitu smo namreč še posebej veseli, ko naši izdelki, ki so pripravljeni z obilo predanosti, srčnosti in truda naših pekov, v domove prinašajo veselje in sladko praznično presenečenje.«

Slastne potičke so že na poti k tistim, ki letos resnično potrebujejo kanček prazničnega veselja in žarek upanja v novem letu. S to akcijo smo še enkrat dokazali, da znamo stopiti skupaj in da nam ni vseeno za ljudi okoli nas. Gorenjci smo dobr’ga srca, anede!